Coronavirus

Coronavirus

Huisregels
-Kom niet naar de praktijk zonder vooraf telefonisch contact met ons te hebben gehad.
-Kom zo veel mogelijk alléén naar de praktijk. Uitgezonderd kinderen <18 jaar of zorgbegeleiders.
-Houd voldoende afstand in de wachtkamers en de loop routes.
-Ook bij ons is het verplicht om een mondkapje te dragen. Dit geld ook voor kinderen van 4 jaar of ouder. Lees hier meer over deze verplichting en de uitzonderingen hierop.

Gaat mijn afspraak door?
Wanneer u een reeds geplande afspraak heeft opstaan kan deze gewoon doorgaan, mits u geen klachten heeft van verkoudheid/hoesten/ kortademigheid en/of koorts. Ook bij lichte klachten moet u afzeggen.
Twijfelt u of u kunt komen, neem dan contact op met de doktersassistente.

Testen op coronavirus
U kunt zich laten testen op het coronavirus door te bellen met de GGD 0800-1202 of door u aan te melden op de website van de rijksoverheid coronatest.nl. Hiervoor moet u inloggen met uw digiD.
Wij adviseren om u of uw kinderen te laten testen op het coronavirus wanneer u 1 of meerdere klachten ervaart zoals: Neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 graden Celsius, plotseling verlies van reuk of smaak. Blijf dan thuis tot de uitslag bekend is. Doe geen boodschappen en ontvang geen bezoek.
Heb je naast de milde klachten (zoals bovenstaand) ook koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheid? Dan mogen ook huisgenoten niet naar buiten tot de uitslag van de test bekend is; Als de huisgenoten ook klachten hebben, dan laten zij zich ook testen.

Corona vaccinatie
Voor vragen over het corona vaccin kunt u bellen met 0800-1351. Tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar. Of kijk op de website van rijksoverheid.nl. Op de website thuisarts.nl staat een duidelijk leesbare uitleg. Op de website van Steffie.nl ziet u een makkelijk te begrijpen video hierover.
In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd.
Als u korter dan 6 maanden voor uw eerste vaccinatie Corona heeft gehad, dan hoeft u maar 1 vaccinatie te krijgen.

Vaccinatie door GGD
De mensen vanaf geboortejaar 1955 of eerder (vanaf 66 jaar) hebben van de GGD een vaccinatie gekregen of gaan die binnenkort krijgen. Ze krijgen een uitnodiging van de GGD. Deze mensen kunnen dan naar de GGD in Maastricht of de Rodahal in het centrum van Kerkrade gaan om het vaccin door hen te laten zetten.
De mensen die in een instelling wonen en bij een huisarts zijn ingeschreven zijn door medewerkers van de huisartsenpost reeds gevaccineerd in de instelling.

Vaccinatie door huisartspraktijk
Op 9 maart hebben wij onze eerste groep patiënten gevaccineerd met Astra Zeneca in de Rodahal. Dit was bij mensen met een bmi boven de 40 en bij mensen geboren in 1956, 1957 en bij een aantal mensen geboren in 1958. Deze mensen krijgen hun tweede vaccinatie zeer waarschijnlijk op dinsdag 25 mei rond hetzelfde tijdstip als de eerste vaccinatie en ook in de Rodahal.
Als u in de periode van 9 september 2020 tot 9 februari corona heeft gehad is 1 vaccinatie voldoende. Dan kunt u de tweede vaccinatie afbellen.
De mensen die voor 9 maart een uitnodiging voor de reservelijst hadden gekregen en geen vaccinatie hebben gekregen, zullen een nieuwe uitnodiging krijgen wanneer we nieuwe vaccins gaan krijgen. De mensen die voor 9 maart een uitnodiging hadden gekregen en niet zijn gekomen en ook niet hebben afgebeld, zullen geen andere uitnodiging meer krijgen. Wil je toch in de toekomst een vaccinatie krijgen, bel dan naar ons.

Op dinsdag 25 mei zullen we de mensen geboren in 1958, 1959 en 1960 gaan vaccineren met het vaccin van Astra Zeneca in de Rodahal.
Deze mensen krijgen binnenkort een uitnodiging en een vragenlijst van ons. Neem deze beiden mee naar de Rodahal. Het tweede vaccin zullen we zeer waarschijnlijk geven op dinsdag 20 juli.
We zullen waarschijnlijk vaccins over houden op deze dagen. Als u op deze deze dagen beschikbaar bent, kunt u zich aanmelden voor de reservelijst. U krijgt dan het vaccin van Astra Zeneca. Als u onder de 60 jaar bent, houdt dan rekening met het zeer kleine risico van trombose zoals door het RIVM aangegeven. Op deze website van RIVM vindt u meer informatie hierover.

De mensen die geen enkele mogelijkheid hebben om naar de GGD te gaan ondanks hulp van het rode kruis en dus alleen per ambulance liggend vervoerd kunnen worden, kunnen naar ons bellen. Als u geboren bent van 1961 tot en met 2003 zal u het vaccin van Moderna of van Pfizer krijgen door een bedrijf voor thuisvaccinatie. Bent u in 1960 of eerder geboren dan komen we bij u thuis vaccineren met het vaccin Astra Zeneca. De datum is nog niet duidelijk.

Mensen met een BMI boven de 40 en geboren van 1961 tot en met 2003 hebben op 16 april een uitnodiging van ons gekregen om zich bij de GGD te laten vaccineren. Behoort u ook tot deze groep, maar heeft u nog geen uitnodiging gekregen? Bel ons dan op zodat u ook een uitnodiging kan krijgen.

Mensen met een medische indicatie zullen tussen 5 en 20 mei een uitnodiging van ons krijgen. Ze kunnen daarmee een afspraak maken bij de GGD voor een vaccinatie met het vaccin van Pfizer of Moderna. Dit zijn de mensen uit het geboortejaar 1961 tot en met 2003 die jaarlijks voor de griepprik uitgenodigd worden.

Heeft u 2 uitnodigingen gekregen?
Het kan voorkomen dat u 2 uitnodigingen krijgt.
Maak dan een afspraak voor het vaccin waarbij u het snelst volledig gevaccineerd zult zijn. Zeg de andere uitnodiging af.
Het kan ook zijn dat u een uitnodiging krijgt terwijl u al gevaccineerd bent. Zeg dan de uitnodiging af.

Astra Zeneca vaccin
Het Astra Zeneca vaccin zal niet meer gegeven worden aan mensen met geboortejaar 1961 en later (mensen onder 60 jaar) ivm het zeldzame risico op een aandoening met weinig bloedplaatjes en trombose. De mensen die na de eerste vaccinatie met Astra Zeneca deze bijwerking niet gehad hebben zullen deze bijwerking ook niet na de tweede vaccinatie krijgen. Deze mensen wordt daarom dringend aangeraden wel de tweede vaccinatie te krijgen omdat de bescherming tegen Corona anders onvoldoende is. Voor verdere informatie hierover kijk op de website van rijksoverheid.nlen op de website van RIVM.

Zuyderland vaccineert sinds 27 maart de hoog risico groepen
Dit betekent volwassenen die het laatste 1.5 jaar in behandeling waren in het Zuyderland geboren tussen 1 januari 1947 en 28 februari 2003
– met een hematologische maligniteit (bepaalde bloedkankers)
– die dialyseren of op korte termijn moeten gaan dialyseren
– na orgaan-, stamcel- of beenmergtransplantatie
– met een ernstige aangeboren afweerstoornis
– met een neurologische aandoening waardoor de ademhaling is aangetast
Als u reeds een eerste deel van een ander vaccin ergens anders heeft gehad, dan kunt u beter het tweede deel van hetzelfde vaccin krijgen. Dan kunt u de afspraak in het ziekenhuis beter afzeggen.
Als u twee uitnodigingen heeft gekregen, kunt u zelf kiezen waar u het vaccin laat zetten. Dan kunt u de andere afspraak afzeggen.
Voor meer informatie kijk op de website van het Zuyderland.nl
of bel met het Klant Contact Centrum (KCC) van Zuyderland 088-4598567.

Wat kan ik verwachten als ik een uitnodiging heb gekregen?
Kijk voor een film hierover op de website van youtube.nl.

Wanneer ben ik aan de beurt?
Dit staat op de website van rijksoverheid.nl.

Wanneer mag u het corona vaccin (nog) niet krijgen?
– De eerste 4 weken na een corona infectie.
– Als u 2 dagen na de vaccinatie onder narcose moet voor een operatie.
– Als u een temperatuur van 38,5 °C of hoger heeft.
– Als u door koorts een epilepsie aanval zal krijgen en dit niet wil.

Gebruikt u bloedverdunners?
– Druk de plek van de vaccinatie minstens 2 minuten af na de prik.
– Als u bij de trombosedienst bent moet uw INR de laatste 7 dagen gemeten zijn en 3,5 of lager zijn. Als de INR 3,6 of hoger was, maak dan een nieuwe afspraak.
– Gebruikt u Lixiana (edoxaban), xarelto (rivaroxaban), Eliquis (apixaban) of pradaxa (dabigratan) of injecteert u een bloedverdunner? U kunt dan de vaccinatie pas krijgen meer dan 6 uur nadat u deze bloedverdunner hebt genomen. Ook het eerste uur na de vaccinatie kunt u de bloedverdunner beter nog niet nemen. Als dit per ongeluk wel is gebeurd, druk dan de plek van de vaccinatie minstens 10 minuten af na de prik.
– Bij gebruik van andere bloedverdunners zoals carbasalaatcalcium of acetylsalicylzuur hoeft u alleen de plek van de vaccinatie minstens 2 minuten af te drukken na de prik.

Vervoer
Met de auto naar de Rodahal kan maar vanuit één richting. Vanaf de Kerkradersteenweg volgt u het bord V. De ingang om te parkeren is dan via de Diepenbrockstraat.
Heeft u problemen met vervoer naar de plek voor vaccinatie, dan kunt u impuls bellen op 045-5456351 om te vragen of een vrijwilliger van het project automaatje beschikbaar is. Voor meer informatie hierover, kijk op de website kerkradewijzer.nl. Ook kunt u Omnibuzz bellen, 0900-0699. U kunt een gratis rit krijgen als u 70 jaar of ouder bent.

Voor meer informatie:
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19 of
https://www.thuisarts.nl/corona
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/soorten-coronavaccins/astrazeneca

Vakanties

Vakanties

Wanneer één van de huisartsen vakantie heeft of een nascholing zullen de andere twee huisartsen vervangen. Bij een langere vakantie kan het voorkomen dat u een afspraak krijgt bij een vervangend huisarts die in Medisch Centrum Kruisstraat spreekuur houdt.

Feestdagen

De volgende feestdagen zijn wij gesloten en is de huisartsenpost open. Luister hiervoor het bandje van de telefoon af.

2020

vrijdag 25 december

2021

Vrijdag 29 januari zal u van 12 tot 17 uur naar de huisartsenpraktijk Kling Nullet doorgeschakeld worden voor spoedeisende problemen. Wij hebben dan onze jaarlijkse evaluatie middag.

vrijdag 1 januari     maandag 15 februari     maandag 5 april      dinsdag 27 april     donderdag 13 mei         maandag 24 mei

Opleiding

In onze praktijk wordt veel aandacht besteed aan opleidingen. Zo werkt er ieder jaar via de universiteit van Maastricht een arts die in opleiding is tot huisarts. Vanaf september is dat Marc van den Beemt. Hij zal tot voorjaar 2021 ons team versterken. Deze arts in opleiding tot huisarts werkt zelfstandig en kan, indien hij eventueel vragen heeft, de aanwezige artsen om raad vragen.

Daarnaast werken er regelmatig stagiaires van de opleiding tot doktersassistent. Zij doen een aantal taken zelfstandig en een aantal taken onder begeleiding.

Zie verder bij medewerkers