Coronavirus

Coronavirus

Huisregels

  • Kom niet naar de praktijk zonder vooraf telefonisch contact met ons te hebben gehad.
  • Kom zo veel mogelijk alléén naar de praktijk. Uitgezonderd kinderen <18 jaar of zorgbegeleiders.
  • Houd voldoende afstand in de wachtkamers en de loop routes.
  • Ook bij ons is het verplicht om een mondkapje te dragen. Dit geld ook voor kinderen van 14 jaar of ouder. Lees hier meer over deze verplichting en de uitzonderingen hierop.

Gaat mijn afspraak door?
Wanneer u een reeds geplande afspraak heeft opstaan kan deze gewoon doorgaan, mits u geen klachten heeft van verkoudheid/hoesten/ kortademigheid en/of koorts.
Twijfelt u of u kunt komen, neem dan contact op met de doktersassistente.

Testen op coronavirus
U kunt zich laten testen op het coronavirus door te bellen met de GGD 0800-1202 of door u aan te melden op de website van de rijksoverheid coronatest.nl. Hiervoor moet u inloggen met uw digiD.

Wij adviseren om u of uw kinderen te laten testen op het coronavirus wanneer u 1 of meerdere klachten ervaart zoals: Neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 graden Celsius, plotseling verlies van reuk of smaak. Blijf dan thuis tot de uitslag bekend is. Doe geen boodschappen en ontvang geen bezoek.

Heb je naast de milde klachten (zoals bovenstaand) ook koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheid? Dan mogen ook huisgenoten niet naar buiten tot de uitslag van de test bekend is; alleen wie geen klachten heeft, mag even boodschappen doen. Als de huisgenoten ook klachten hebben, dan laten zij zich ook testen.

Corona vaccinatie
Voor vragen over het corona vaccin kunt u bellen met 0800-1351. Of kijk op de website van rijksoverheid.nl. Op de website thuisarts.nl staat een duidelijk leesbare uitleg. Op de website van Steffie.nl ziet u een makkelijk te begrijpen video hierover.

Vanaf 27 januari kunnen mensen van 90 jaar en ouder zich laten vaccineren door de GGD. U heeft van ons een uitnodiging gekregen met informatie om zelf een afspraak te maken bij de GGD.
Vanaf 29 januari tot 8 februari krijgen de mensen van 85 tot en met 89 jaar een uitnodiging van de GGD. Deze mensen kunnen dan ook een afspraak maken bij de GGD in Maastricht of de Rodahal in het centrum van Kerkrade om het vaccin door hen te laten zetten.
Vanaf 3 februari kunnen de mensen van 80 tot en met 84 jaar een afspraak maken bij de GGD met 0800-7070. Dit telefoonnummer is 7 dagen per week bereikbaar van 8.00-20.00 uur. Hierbij heeft u uw BSN nodig.
Op 23 februari zijn de mensen die in een instelling wonen en bij een huisarts zijn ingeschreven gevaccineerd in de instelling door medewerkers van de huisartsenpost.

Dinsdag 9 maart gaan wij de eerste Covid vaccinaties van Astra Zeneca zetten in de Rodahal, Europaplein 1. Voor deze mensen zal de tweede vaccinatie waarschijnlijk dinsdag  25 mei zijn.
Dit vaccin is in eerste instantie bestemd voor:
– mensen geboren in 1956 en 1957
– volwassenen met een BMI van boven 40
– volwassenen met het down syndroom
Op dit moment zijn we bezig met het maken van de uitnodigingen. Eind deze week of begin volgende week, zal deze groep mensen de uitnodiging thuis gestuurd krijgen.
Kunt of wilt u het vaccin niet krijgen? Bel dan af. Als mensen afbellen en we nog vaccins over hebben, zullen we mensen geboren in 1958 bellen om langs te komen voor een vaccinatie.
Dit vaccin is niet geschikt voor mensen van 65 jaar en ouder.
Heeft u overgewicht en wilt u weten wat uw BMI is? Klik dan op deze link van
voedingscentrum.nl. Als uw BMI boven de 40 is, bel dan naar de praktijk, zodat u het vaccin kan krijgen.

Wanneer mag u het vaccin van Astra Zeneca (nog) niet krijgen?
– Mensen van 65 jaar en ouder.
– Kinderen tot en met 17 jaar.
– De eerste 4 weken na een corona infectie.
– Als u 2 dagen na de vaccinatie onder narcose moet voor een operatie.
– Als u een temperatuur heeft van 38,5 °C of hoger heeft.
– Vrouwen die zwanger zijn.
– Als u door koorts een epilepsie aanval zal krijgen en dit niet wil.

Gebruikt u bloedverdunners?
– Druk de plek van de vaccinatie minstens 2 minuten af na de prik.
– Als u bij de trombosedienst bent moet uw INR de laatste 7 dagen gemeten zijn en 3,5 of lager zijn. Als de INR 3,6 of hoger was, maak dan een nieuwe afspraak.
– Gebruikt u Lixiana (edoxaban), xarelto (rivaroxaban), Eliquis (apixaban) of pradaxa (dabigratan), dan de vaccinatie pas krijgen meer dan 6 uur nadat u de bloedverdunner hebt genomen. Ook het eerste uur na de vaccinatie de bloedverdunner niet nemen. Als dit per ongeluk wel is gebeurd, druk dan de plek van de vaccinatie minstens 10 minuten af na de prik.
– Bij gebruik van andere bloedverdunners zoals carbasalaatcalcium of acetylsalicylzuur hoeft u alleen de plek van de vaccinatie minstens 2 minuten af te drukken na de prik.

Vervoer
Met de auto naar de Rodahal kan maar vanuit één richting. Vanaf de Kerkradersteenweg volgt u het bord V. De ingang om te parkeren is dan via de Diepenbrockstraat.
Heeft u problemen met vervoer naar de plek voor vaccinatie, dan kunt u impuls bellen op 045-5456351 om te vragen of een vrijwilliger van het project automaatje beschikbaar is. Voor meer informatie hierover, kijk op de website kerkradewijzer.nl. Ook kunt u Omnibuzz bellen, 0900-0699. U kunt een gratis rit krijgen als u 70 jaar of ouder bent.
Kunt u ondanks dit toch niet daar de GGD gaan om een vaccinatie te halen, dan belt u naar de praktijk zodat we u een uitnodiging kunnen sturen zodra we een geschikt vaccin hebben gekregen.

Voor meer informatie:
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19 of
https://www.thuisarts.nl/corona

Vakanties

Vakanties

Wanneer één van de huisartsen vakantie heeft of een nascholing zullen de andere twee huisartsen vervangen. Bij een langere vakantie kan het voorkomen dat u een afspraak krijgt bij een vervangend huisarts die in Medisch Centrum Kruisstraat spreekuur houdt.

Feestdagen

De volgende feestdagen zijn wij gesloten en is de huisartsenpost open. Luister hiervoor het bandje van de telefoon af.

2020

vrijdag 25 december

2021

Vrijdag 29 januari zal u van 12 tot 17 uur naar de huisartsenpraktijk Kling Nullet doorgeschakeld worden voor spoedeisende problemen. Wij hebben dan onze jaarlijkse evaluatie middag.

vrijdag 1 januari     maandag 15 februari     maandag 5 april      dinsdag 27 april     donderdag 13 mei         maandag 24 mei

Vertrek huisarts Mooij


Aan: Patiënten van huisartsenpraktijk Medisch Centrum Kruisstraat

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij wil ik u op de hoogte stellen van het feit dat ik per 01-01-2021 zal stoppen met praktijk voeren in MC Kruisstraat.

Zoals u wellicht weet, ben ik in januari 2019 uitgevallen door ziekte. Per maart 2020 ben ik weer begonnen in de praktijk met herintegreren, maar uiteindelijk zonder het gewenste resultaat.
Hoewel ik het vak als huisarts heel erg leuk vind, werd mij duidelijk dat onze visies binnen de maatschap te zeer uiteen liepen en dat ik daardoor mijn werk niet langer naar behoefte kon uitvoeren. Dit zou ten koste gaan van de goede zorg voor mijn patiënten en ook van mijn eigen welzijn.

Ik heb lang nagedacht of ik deze stap moest nemen, maar voor mij (en mijn gezondheid) is het beter dat ik afscheid neem van MC Kruisstraat.
Ik heb mij altijd zeer gewaardeerd gevoeld door u en ik heb ervan genoten uw huisarts te mogen zijn. Ik hoop dat ik voldoende voor u heb kunnen betekenen en dat u begrip heeft voor mijn keuze.

Ik besef dat het voor velen lastig is om aan een nieuwe huisarts te wennen, maar er is een vaste waarnemer gevonden die mij per 28-09-2020 vervangt, te weten Drs. Jorien Van der Burg.
De patiënten die op mijn naam staan ingeschreven, zullen automatisch worden overgezet naar Drs. Haas-Lommerse.

Ik spreek hierbij mijn dank uit voor het fijne contact en het vertrouwen wat u in mij gesteld heeft. Ik wens u een goede gezondheid en veel geluk in de toekomst!

Met vriendelijke groet, Femke Mooij, huisarts

Opleiding

In onze praktijk wordt veel aandacht besteed aan opleidingen. Zo werkt er ieder jaar via de universiteit van Maastricht een arts die in opleiding is tot huisarts. Vanaf september is dat Marc van den Beemt. Hij zal tot voorjaar 2021 ons team versterken. Deze arts in opleiding tot huisarts werkt zelfstandig en kan, indien hij eventueel vragen heeft, de aanwezige artsen om raad vragen.

Daarnaast werken er regelmatig stagiaires van de opleiding tot doktersassistent. Zij doen een aantal taken zelfstandig en een aantal taken onder begeleiding.

Zie verder bij medewerkers