De griepprik zullen we dit jaar op vrijdag 12 november gaan zetten.

Voor wie?

De griepprik beschermt u tegen de ernstige gevolgen van de griep (influenza). Sommige mensen kunnen sneller ernstig ziek worden van griep. Dat zijn mensen van 60 jaar en ouder. En mensen van alle leeftijden met hart-, long- of suikerziekte, nierpatiënten en mensen met een verminderde afweer. Onze patiënten die hiervoor in aanmerking komen, zullen minstens 2 weken tevoren een brief thuis gestuurd krijgen. Zorg dat uw adres goed bij ons geregistreerd staat. Deze mensen krijgen de griepprik gratis. Mocht u geen brief hebben gehad en denkt u toch in aanmerking te komen voor een prik, bel dan met de doktersassistente.

Pneumokokken prik

Dit jaar wordt er bij mensen uit het geboortejaar 1948 tot en met 1952 (69-73 jaar) ook de pneumokokken prik aangeboden. Door deze prik maakt u de kans kleiner dat u ziek wordt door de pneumokokken bacterie. U heeft dan minder kans op een longontsteking. Dit helpt vooral bij ouderen. Deze mensen krijgen niet alleen de uitnodiging voor de griepprik, maar ook voor de pneumokokken prik. Na 5 jaar is deze prik uitgewerkt, dan zal u een nieuwe uitnodiging krijgen. Ook deze prik is gratis. De prik wordt in uw rechter bovenarm gezet. Soms kunt u deze prik beter niet krijgen en kunt u de doktersassistente om advies vragen. Dat is:

  • als u koorts heeft, dus een temperatuur van 38 graden of hoger.
  • als u deze prik al een keer heeft gehad.
  • als u binnen 2 weken chemotherapie gaat krijgen of dit in de laatste 3 maanden heeft gehad.
  • als u een operatie gaat krijgen binnen 2 dagen.

Corona

Dit jaar zullen we de griepprik mogelijk weer buiten gaan zetten in tenten op de parkeerplaats aan de achterkant van ons gebouw. Neem dus als het zou regenen een paraplu mee. Er is een looproute aangegeven waardoor iedereen 1.5 meter afstand kan bewaren. Hiermee is het voor u veilig om de griepprik te krijgen. Neem de brief met de uitnodiging van ons mee en geef deze aan de doktersassistente buiten in de tent waar je je kan aanmelden.

Waar moet je rekening mee houden?

De griepprik wordt gegeven in uw linker bovenarm. Draag daarom gemakkelijke kleding, zodat u uw gehele bovenarm makkelijk bloot kan maken. Als u koorts heeft, dus een temperatuur van 38 graden of hoger, kunt u de griepprik niet krijgen. U mag niet komen als u verkouden bent, keelpijn heeft, plotseling moet hoesten of niezen of plotseling niet meer kan ruiken of proeven. Bel dan de doktersassistente voor advies.

Op deze dag zijn we uitsluitend voor spoedeisende problemen geopend. We hebben dan geen tijd om andere zaken te bespreken of om afspraken te maken.

Meer informatie

Wilt u meer algemene informatie over de griepprik? Bijvoorbeeld of u ervoor in aanmerking komt, wat bijwerkingen kunnen zijn en wat de voordelen van een griepprik zijn. Klik dan hier

Voor een video en gedetailleerde informatie, klik dan hier.

Voor meer informatie over de pneumokokken prik klikt u hier.

Voor een korte versie met plaatjes, klik dan hier.